Još jedna lakrdija, Buffer pogrešno pročitao rezultat

Diskutabilna pobjeda Adameka

Još jedna lakrdija, Buffer pogrešno pročitao rezultat

M. Maksimović

Poljak Tomasz Adamek je noća u dvorani Sands Casino Resort, u Bethlehemu, Pennsylvania naslov Sjevernoameričkog prvaka. Poljak je u odličnom meču na kraju slavio odlukom sudija  tijesno iako su mnogi kao pobjednika vidjeli Stevea Cunninghama.

Cunninghama. Iako nije nešto pretjerano najavljivan, ovaj meč teške kategorije u verziji IBF je ponudio puno, obojica boksera su imala svoje trenutke, po mnogima je Cunningham bio bliže pobjedi.Na kraju je nastala konfuzija kada je legendarni Michael Buffer čitao rezultate, odnosno bodovanje sudija.Tom Miller je dao prednost Cunninghamu, Dave Greer Adameku, dok je Buffer prvo meč proglasio neriješenim, jer pročitao je 115-115, umjesto 115-113 kako je bodovala sutkinja Debra Barnes.

 

Nakon toga je nastalo komešanje u ringu, pa je Buffer uzeo naočale te ponovo pročitao rezultat nakon čega je Adamek proglašen pobjednikom. 

 

Navijači Stevea Cunninghama su ostali zatečeni, baš kao i dijelom navijači Adameka koji su bili svijesni da Poljak teško može do pobjede po prikazanom ringu. Tamo gdje je Adamek u jednom trenutku zakačio glavom Cunninghama ali to nije vidio i sankcionisao Gary Rosato sudija u ringu. 

 

''Šta reći nakon svega, ja sam svoje napravio u ringu, iako nisam nokautirao protivnika. ovo što su sudije napravile u ringu nije sportski. Do kada će se ovakve stvari događati, nešto se jednom mora promijeniti'' rekao je nakon meča slomljeni Cunningham.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.