Jose Aldo brani pojas prvaka u Rio de Janeiru

UFC 142

Jose Aldo brani pojas prvaka u Rio de Janeiru

Jose Aldo će 14. januara braniti pojas prvaka u pero kategoriji protiv Chada Mendesa.

Zanimljivo je da Mendes nema niti jedan poraz u dosadašnjem dijelu karijere u UFC-u 142. Međutim, Aldo je neporažen već više od šest godina, te će nas sigurno čekati veliki spektakl. Također, brazilska zvijezda se nalazi u seriji od 13 uzastopnih pobjeda (posljednja nad Kenny Florianom). 

Osim ovog meča očekuje nas još nekoliko zanimljivih borbi, a jedna od njih je i ona između Anthonyja Johnsona i Vitora Belforta. Johnson je odlučio preći u višu srednju kategoriju kako bi se mogao boriti protiv Belforta, a do sada ima skor 7-3 u UFC-u, dok je Belfort bivši šampion. Međutim, u borbi za titulu je nokautom izgubio od Andersona Silve, da bi se nakon toga vratio pobijedivši Yishihiroa Akiyamu.

Glavne borbe
Jose Aldo - Chad Mendes 
Vitor Belfort - Anthony Johnson
Mike Massenzio - Rousimar Palhares
Carlo Prater - Erick Silva
Edson Barboza - Terry Etim

Uvodne borbe
Sam Stout - Thiago Tavares
Gabriel Gonzaga - Ednaldo Oliveira
Yuri Alcantara - Michihiro Omigawa
Ricardo Funch - Mike Pyle
Felipe Arantes - Antonio Carvalho

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.