Joshua: Nadam se da će doći do revanša protiv Klička

Britanski bokser počinje trenirati početkom augustu

Joshua: Nadam se da će doći do revanša protiv Klička

D. Rakanović

Aktuelni bokserski šampion u teškoj kategoriji Anthony Joshua rekao je da će početi sa treninzima početkom augusta kako bi se što bolje spremio za svoj naredni meč. 

Joshua je krajem aprila nokautirao Klička u 11. rundi i objedinio tri pojasa u  IBF, WBA i IBO kategoriji.

Aktuelni šampion je rekoa da početak trenažnog procesa zavisi od termina revanša protiv Klička koji još uvijek nije potvrđen, ali kako se špekuliše Joshua i Kličko bi u ring mogli 28. oktobra u Cardiffu. 

Ukoliko ne dođe do borbe ove dvojice boksera do 2. decembra, Joshua će ući u ring sa bugarskim bokserom Kubratom Pulevim. 

"I dalje razmišljam o tome kada da počnem sa treninzima, ali mislim da ću u kamp otići početkom avgusta. Borba bi trebalo da bude zakazana za kraj oktobra, sredinu novembra ili, najkasnije, početkom decembra. To je najkasniji termin u kom ću se boriti sa Kličkom. Čak i ako se ne dogovorimo, prvi izazivač mi je Pulev, koji je odličan borac koji me izazvao na borbu za titulu prvaka svijeta", rekao je Joshua. 

Promoter Eddie Hearn je nedavno rekao da postoji nekoliko opcija za mjesto održavanja revanša Joshue i Klička a to su Cardif, Dubai i Nigerija.

"Cardiff je dobra opcija, imamo istu vremensku zonu pa ću trenirati kod kuće, i znam kako se pripremiti za domaći teren. Afrika dobro zvuči jer donosi prestiž, kao kada se Muhammad Ali borio sa George Foremanom. Svi vole Dubai zbog sunca, ali izabraćemo nešto što je izvodljivo i praktično za većinu ljudi", rekao je Joshua.

Britanac u svih 19 dosadašnjih borbi u profesionalnoj karijeri slavio je nokautom, dok je Kličko u borbi na Wembleyu doživio peti poraz u karijeri, uz 64 pobjede. 

"Iskreno se nadam da će doći do tog revanša. Pred prvu borbu, ali i u samom ringu nije bilo mnogo provociranja, ali je borba ispunila očekivanja, tako da bih bio veoma sretan kada bismo ponovili to, naravno sa šest rundi manje. Biće svima veoma zabavno", zaključio je Joshua. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi