Anthony Joshua u revanšu želi povrijediti Usyka: "To je novi plan"
Foto - EPA

Već planira novi meč

Anthony Joshua u revanšu želi povrijediti Usyka: "To je novi plan"

M. Šljivak

Anthony Joshua izgubio je proteklog vikenda pojaseve prvaka svijeta teške kategorije.

Britanca je u Londonu deklasirao fenomenalni ukrajinski bokser Oleksandr Usyk, koji je tako postao novi šampion svijeta.

Odmah nakon poraza Anthony Joshua je zatražio revanš, a promotor Eddie Hearn istakao je kako je novi plan ekipe da unište i povrijede Usyka.

"Novi plan nije da odradimo meč i idemo dalje. Plan je da uđe u meč i povrijedi Usyka. Sve će biti popuno drugačije. Neka ga svi otpišu, ali novi cilj je postati trostruki šampion svijeta", rekao je Hearn.

Porazom Joshue od Usyka propao je plan o velikom obračunu protiv Tysona Furyja koji bi vjerovatno porušio sve rekorde u svijetu boksa.

Čini se kako se ovaj meč na kraju neće ni dogoditi jer bokserske organizacije imaju nove izazove za šampione.

"Vjerujem da će Joshuin poraz dovesti do toga da će Dillian Whyte biti obavezni WBC izazivač za pobjednika meča Fury - Wilder. WBC ne želi više čekati borbu za apsolutnog prvaka svijeta", saopštio je Hearn.

Potencijalni revanš meč između Usyka i Joshua mogao bi se desiti u februaru naredne godine.

Top Komentari

Mingiling
Usykro se frajer
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi