Joshua: Želim Hayea, pa Furyja

Joshua prijeti sunarodnjacima

Joshua: Želim Hayea, pa Furyja

Midhat Šljivak

Anthony Joshua u subotu će braniti naslove WBC interkontinentalnog i Commonwealth prvaka teške kategorije protiv Dilliana Whytea, te će pokušati osvojiti naslov britanskog prvaka.

Nakon meča protiv Whytea u Londonu, neporaženi britanski bokser, želi borbu protiv Tysona Furyja ili Davida Hayea.

Iako mu tek predstoji duel s Whyteom, Joshua već razmišlja o narednim akcijama. Za septembar i decembar 2016. godine želi Furyja ili Hayea.

"Bilo bi dobro da se naredne godine borim s nekim od njih. Ipak, sve zavisi kako će stvari odvijati 12. decembra. Dobro je što se Haye vratio. Smiješno mi je što govori da je bolji nego ikad, a prethodno je rekao da mu je rame u tako lošem stanju i da će se teško ikad boriti", rekao je Joshua, te je dodao:

"Ako sve bude kako treba, za septembar želim Hayea, a u decembru Furyja", dodao je Joshua

Britanac je trenutno na omjeru od 14-0, a sve borbe u karijeri je dobio nokautom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.