Kakva zvijer: Joshua spreman za Klička

Devet dana do velikog meča

Kakva zvijer: Joshua spreman za Klička

M. Šljivak

IBF prvak svijeta u teškoj kategoriji, Britanac Anthony Joshua, imaće za 29. aprila najveći meč u dosadašnjoj karijeri.

Na rasprodanom Wembley stadionu u Londonu, Joshua će se u ringu naći sa legendarnim Ukrajincem Vladimirom Kličkom, a dvojac će se boriti za titule prvaka po IBF, IBO i WBA naslove prvaka.

Joshua potpuno spreman za duel sa 41-godišnjim Kličkom. Devet dana pred meč je vrata svoje dvorane otvorio za medije i Britanac izgleda baš kao prava zvijer.

Uz pomoć trenera Boba McCrackena odradio je trening koji izgleda veoma impresivno. Joshua je spremniji nego ikad, ali sad druge strane će ga čekati veliki Vladimir Kličko, kojem je ovo prva borba nakon novembra 2015. godine, kada je poražen od Tysona Furyja.

Anthony Joshua je u dosadašnjoj karijeri na omjeru od 18 pobjeda i bez poraza, a ovo će mu biti najveći izazov, jer nikada nije bio u ringu s klasom borca kao što je Kličko.

Ovako izgledaju treninzi Anthonyja Joshue pred meč s Vladimirom Kličkom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi