Kamerunski Predator "kuca na vrata", ali Miočić poručuje: Ja sam još glavni...
Foto: Instagram

Više nema dileme - Ngannou napada pojas

Kamerunski Predator "kuca na vrata", ali Miočić poručuje: Ja sam još glavni...

Prije dvije noći je postalo jasno da se UFC-ova teška kategorija vraća na staze stare slave. Čini se da je medijska dominacija Conora McGregora i Ronde Rousey prošlost, a da su se MMA "divovi" konačno vratili na naslovne stranice.

Pojas UFC prvaka u teškoj kategoriji je u vlasništvu vatrogasca iz Clevelanda Stipe Miočića, a mnogi su njegovog izazivača tražili u duelu Alistara Overeema i Francisa Ngannoua, i našli su ga.

Iako je Alistar Overeem, fizički, samo sjenka "Ubereema" iz nekih prošlih vremena, zastrašujućeg borca "potpomognutog" sumnjivim supstancama, on je i dalje veliko ime u MMA svijetu. Moglo bi se reći da je Overeem nakon "ispuhivanja mišića" konačno počeo maksimalno koristiti svoje zavidne tehničke sposobnosti, ipak, ni ogromno iskustvo i vještine mu nisu pomogli protiv afričkog nokautera Francisa "Predatora" Ngannoua.

Kamerunac strahovito snažnog udarca je prije dva dana pokakazao zašto ga se pribojava cijeli UFC. Sijevnula je ljevica, a Overeem težak 112 kilograma je "poletio" kroz zrak i završio na podu.

Bilo je tada svima jasno da neće biti ništa od revanša Overeema i Miočića, jer je Ngannou "zaradio" šansu da preuzme pojas UFC prvaka u teškoj kategoriji.

I dok većina ljubitelja UFC-a i medija bruji o strašnom kamerunskom nokauteru i brine se o sudbini Stipe Miočića, šampion "hladan kao špricer" čeka obračun.

Kao i obično, Miočić ni ovaj put nije trošio riječi. Bez puno pompe je samo iz svog doma, na Instagramu ostavio poruku Ngannou i svima koji ga već proglašavaju "bivšim".

Stipe je uz fotografiju sa šampionskim pojasom samo kratko napisao: "Još uvijek...". Jasno je Miočić ovim poručio da je i dalje glavni u teškoj diviziji, a da svi oni koji to žele promijeniti moraju njemu na "megdan".

And still...

A post shared by Stipe Miocic (@stipemiocicufc) on

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi