Karate klub Sloga na seminaru u Austriji

Otputovalo 15 djece

Karate klub Sloga na seminaru u Austriji

Ekipa Karate klub Sloga iz Gornjeg Vakufa - Uskoplja nalazi se na petodnevnom karate seminaru u austrijskom gradu Neuhoffenu.

Ovo je jedan od značajnijih seminara ovakve vrste u Europi. Sva eminentna lica iz svijeta karatea dolaze u ovaj kamp da podjele svoja iskustva sa sudionicima. Sloga ima tu privilegiju da već treću godinu bude sudionik ovog spektakla.

Iz kluba je otputovalo petnaestero djece uz pratnju trenera Nijaza Brice MPC 4. dan te Ahmeda Brice MPC 2 dan, inače nekadašnjeg viceprvaka Europe.

Također, put Austrije su otputovali novopečeni suci Damjan Jerković MPC 1. dan i Filip Jurina MPC 1. dan, kojima je bitno da svoje znanje upotpune sa svjetskim stručnjacima.

Djeca koja će ovaj put predstavljati klub su izuzetni takmičari koji su prošle sezone učestvovali na desecima međunarodnih i kantonalnih takmičenja.

Među njima je Emina Bektić koja je ove godine bila viceprvak države te nastupala na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu.

Sponzor ovog putovanja je načelnik Općine Sead Čaušević i firma Saraj komerc kojima se rukovodstvo kluba svesrdno zahvaljuje. Sav posao oko organizacije obavila je sekretarica Zrinka Jerković.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi