Karate turnir u Mostaru
Kvalitetna provjera u Mostaru

Juniori i kadeti provjeravaju formu za SP

Karate turnir u Mostaru

M. Maksimović

U sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo u mostarskoj dvorani na Bijelom brijegu održati međunarodni karate turnir za kadete, juniore i selekciju do 21 godine. Na turniru će nastupiti državne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Ovaj turnir će poslužiti kao posljednja provjera pred nastup naše reprezentacije na Svjetskom prvenstvu kojem je domaćim Maroko od 8.do 17.novembra. Na ovom turniru će tako selektor reprezentacije BiH Miroslav Klepić imati priliku vidjeti na djelu naše reprezentativce, uvid u njihobu trenutačnu formu.

Kako se Svjetska prvenstava održavaju u jutarnjim satima, tako će i u Mostaru ovaj turnir početi u 9 sati i trajati do ranih popodnevnih sati,ulaz će biti slobodan a najboljima će biti uručeni pehari. Ovaj turnir održat će se u organizaciji Sveučilišnog karate kluba "Neretva" iz Mostara, Univerzitetskog karate kluba "Student" iz Mostara te Karate saveza Bosne i Hercegovine.


'' Ovaj turnir će svakako biti odlična prilika da na djelu vidimo kako naše odlične borce tako i
vrhunske protivnike koje stižu Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Za nas ovaj turnir predstavlja
sjajnu pripremu za prvenstvo na kojem očekujemo da u grad na Neretvi donesemo barem jednu medalju '' kaže Miroslav Klepić selektor juniorske reprezentacije BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.