Kemal Tajić šampion Austrije

Hrvanje

Kemal Tajić šampion Austrije

M. Skaka

Tokom vikenda u Austrijskom gradu Gotzisu, je održano otvoreno prvenstvo Austrije u grčko-rimskom stilu u hrvanju. BH reprezentativci, i ujedno kandidati za odlazak na Mediteranske igre u Peskari 2009, braća Haris i Kemal Tajić su osvojili veoma respektabilne rezultate.

Kemal Tajić, u kategoriji do 96kg je postao šampion Austrije, pobjedivši na putu do prvog mjesta četiri rivala, bez izgubljene runde. Ovom pobjedom, Kemal je skoro ispunio normu za odlazak na Mediteranske Igre, te je samo do komisije za vrhunski sport OK BiH da verificira ovaj uspjeh.

Haris Tajić, prošlogodišnji kandididat za odlazak na Olimpijke igre u Pekingu u Slobodnom stilu, izgubio je u polufinalu te se zadovoljio s trećim mjestom, u kategoriji do 84kg.

Ipak, Haris specijalista za slobodni stil, ima priliku za postizanje boljeg rezultata, na otvorenom prvenstvu Austrije u slobodnom stilu koje će se održati 14 marta 2009, gdje bi obojica Tajića se mogli odlikovati novim medaljama, te potvrditi uslove za odlazak na Mediteranske Igre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.