Kessler protiv Mageea

Super - srednja kategorija

Kessler protiv Mageea

M. Maksimović

Večeras nas u gradu Herningu očekuje vrlo zanimljiv meč za naslov svjetskog prvaka super srednje kategorije u kojem će rukavice ukrstiti Brian Magee i Danac Mikkel Kessler. Na jednoj strani je Sjeverni Irac Brian Magee, privremeni vlasnik ''običnog'' pojasa svjetskog prvaka verzija WBA.

Prošle godine je poražen u meču sa Lucianom Buteom, a onda je sredio Jaimea Barbozu odnosno u posljednjem meču Rudyja Markussena za privremeno vlasništvo WBA pojasa koji želi zadržati.

 

''Sa nestrpljenjem čekam večerašnji meč. Kesslera respektujem jer se radi o velikom borcu, ali ja sam spreman, nikad spremniji. Ovdje sam došao da odbranim naslov'', poručuje Magee koji je na omjeru

36-1-4

 

Mikkel Kessler iza sebe ima 47 mečeva u kojima je ostvario 45 pobjeda uz svega dva poraza. Prvi je bio u meču sa Joeom Calzaghijem, 2007.godine, drugi u okršaju sa Andreom Wardom. Nakon tog poraza i problema sa povredama, Kessler je čak razmišljao o povlačenju, ali se vratio u život nakon što je dobio Carla Frocha i Mehdija Bouadlaea. Savladao je i Allana Greena za WBC titulu u poluteškoj, ali ipak odlučio vratiti u super srednju. 

 

''Pripremio sam plan, večeras uzimam pojas. Atmosfera će biti odlična, a ja ču prebiti Maggea'', kaže Kessler. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.