Kile mu uništile karijeru u Bundesligi, dogurao do 139 kg i propao - Sada se okrenuo MMA sportu
Kevin Pannewitz je imao sve predispozicije da postane vrhunski fudbaler. Potpisao je za Wolfsburg, ali ga je sve vuklo ka lošem stilu života i na kraju je propao (Foto: Screenshot)

Kevin Pannewitz počeo s treninzima

Kile mu uništile karijeru u Bundesligi, dogurao do 139 kg i propao - Sada se okrenuo MMA sportu

Midhat Šljivak

Kevin Pannewitz (31) imao je ispred sebe obećavajuću fudbalsku karijeru. On je 2012. godine potpisao za Wolfsburg, ali sve je upropastio nesportskim načinom života. Propao je, nikad se nije uspio vratiti, a nakon što je smršao pokušat će izgraditi karijeru u MMA sportu.

Kevin Pannewitz je ispred sebe imao blistavu fudbalsku budućnost. Ovaj nekadašnji veznjak fudbalsku karijeru je počeo u redovima Hanse iz Rostocka, a 2012. godine potpisuje ugovor s Wolfsburgom.

Međutim, nekada veliki talenat nije uspio ostvariti ono što mu se predviđalo. Odao se alkoholu i lošim životnim navikama, a zatim e 2013. godine uhvaćen potpuno go u tuđem stanu i ugovor mu je raskinut.

Potom su počele godine lutanja. Pannewitz je išao od kluba do kluba, uglavnom niželigaša, a 2017. godine mu se otvara velika šansa.

Smršao je 30 kilograma, doveo se u red i uspio je potpisati za tadašnjeg trećeligaša Carl Zeiss Jenu. Igrao je solidno, ali se vratio starim navikama i ubrzo je ponovo otišao u niželigaški fudbal.

Oglasi

Iz dana u dan Kevin je bio sve deblji. Dogurao je do 139 kilograma, te je shvatio da je u ozbiljnom problemu. Odlučio je smršati i posvetio se MMA sportu te želi krenuti u novi život.

Za to će morati izgubiti 50 kilograma jer je borba koju je planirao u kategoriji do 83 kg. Ima šest mjeseci za to dostignuće, no uvjeren je da može uspjeti.

"Želim dokazati svima, a posebno sebi da volja čini čuda i da je sve moguće", kratko je poručio Pannewitz.

Protivnik će mu biti još jedno poznato ime. Nekadašnji češki fudbaler Martin Fenin je izazov koji je pred njim i borba je zakazana za oktobar.

Kevin Pannewitz je dana 31-godišnjak koji pokušava izgraditi novu karijeru. Poroka se riješio i želi krenuti ispočetka i vidjet ćemo hoće li u tome uspjeti.

Da nije previše olako shvatio sve što mu se u životu nudilo i iz ruku je ispustio velike stvari.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi