Vandali uništili mural posvećen Khabibu: "On nije naš heroj!"
Foto: Twitter

Rusiju je zgrozio vandalski čin

Vandali uništili mural posvećen Khabibu: "On nije naš heroj!"

S. Grebović

Navijači Khabiba Nurmagomedova u ruskom gradu Čeljabinsku su nakon velike pobjede u okršaju Dagestanca sa Justinom Gaethjeom nacrtali njegov mural i na taj način mu odali veliko poštovanje. 

Ipak pomenuti mural nije izdržao ni mjesec dana budući da su nepoznati vandali isti prekrečili i uništili.

Pored Khabibovog lika nacrtan je bio i orao, prepoznatljivi simbol Dagestanca. Mural je bilo djelo lokalnog uličnog umjetnika Timura Brazila, čiji je crtež unišen crnom bojom uz kratku poruku:

"On nije naš heroj!"

Počinilac nije poznat i teško da ćemo i saznati kome je mogao zasmetati njegov crtež. Vjerovatno neko revoltiran posljednjim Khabibovim izjavama prema francuskom predsjedniku Emmanuelu Macronu i njegovim stavovima o muslimanima. Poslao je Khabib tad poprilično brutalnu poruku koju su osudili mnogi njegovi pratitelji u Rusiji i svijetu.

Ne isključuje se ni mogućnost da je moguće da iza svega stoji jedan tamošnji zastupnik koji je žestoko protiv inicijative da Khabib dobije najvišu počasnu titulu u Rusiji - 'heroj Rusije'. 

Opis nije dostupan

Promo

Top Komentari

user1604395621
Zanimljivo,Kad Makaron protiv nekog nešto loše kaže onda je to sloboda govora. Kad neko drugi kaže protiv Makarona odjednom to više nije sloboda govora nego osuda.
18 0
Dakle ima cetnika i u Rusiji koji ne mogu podnijeti muslimanie, ovo zaraza cetnistva gora je od korone virusa.
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi