UFC ispunio jedinu Khabibovu želju na odlasku!

Prvi na 'pound-for-pound' listi

UFC ispunio jedinu Khabibovu želju na odlasku!

Edmir Škorić

Nakon pobjede nad Justinom Gaethjeom, Khabib Nurmagomedov je okončao blistavu karijeru u kojoj je ostvario 29 pobjeda u isto toliko borbi.

Dagestanac je imao samo jednu želju - da ga UFC stavi na vrh 'pound-for-pound' liste.

"To zaslužujem. Prvak sam, 13-0 u UFC-u, 29-0 u cijeloj karijeri", poručio je Khabib prije nego je definitivno napustio scenu.

Predsjednik UFC-a Dana White ispunio mu je želju, pa je sada Dagestanac na vrhu liste, gdje se uglavnom nalazio Jon Jones.

Khabib se na spomenutoj listi najboljih boraca svijeta nalazi ispred Jonesa, Israela Adesanyje, Stipe Miočića, Kamarua Usmana...

"To mi je bio posao u životu, nikada nisam dobio ništa lako i ništa mi nije poklonjeno samo zato što sam drag momak. Naporan rad, nada u Allaha i strpljenje, ova tri sastojka su mi pomogla da dođem do uspjeha i naravno, kontrola i savjeti mog oca koji je u mene uložio dosta vremena i rada", rekao je Khabib nakon što je dobio veliko priznanje.

Top Komentari

Harunvelez
Sta znaci ova lista?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi