Khabib ispunjava očevu posljednju želju i vraća se da odradi još jednu borbu, zna se i rival?!

Dana White najavljuje

Khabib ispunjava očevu posljednju želju i vraća se da odradi još jednu borbu, zna se i rival?!

E. Škorić

Neprikosnoveni prvak UFC-ove lake kategorije Khabib Nurmagomedov se prošle subote oprostio nakon pobjede protiv Justina Gaethjea, ali nako samo nepunih sedam dana Dana White, prvi čovjek UFC-a, nagovještava veliki preokret.

Khabib je nakon 29. pobjede u karijeri u isto toliko odrađenih borbi kazao da je obećao majci da se više neće boriti, pa se vratio u Mahačkalu (Dagestan) u svoje selo kako bi nastavio miran porodični život daleko od pompe i svjetala reflektora na velikoj pozornici.

Međutim, u intervjuu za američku mrežu CBS White je kazao da je već razgovarao s Khabobom i vjeruje da postoje velike šanse da se Dagestanac preedomisli i da nastavi s borbama, barem da za pokojnog oca odradi još jednu, 30. pobjedu.

"Khabib i ja smo razgovarali. Bilo je vrlo emotivno nakon tog UFC 254 događaja i njegove 29. pobjede. Mislim i imam osjećaj da će juriti 30-0 omjer. Mislim da će odraditi još jednu borbu. Njegov otac je ciljao na 30-0, mislim da će mu ispuntiti tu želju", kazao je White.

Khabib je prije nekoliko mjeseci ostao bez oca koji je umro usljed komplikacija od koronavirusa, pa je nakon trijumfa nad Gaethjeom zaplakao. Ukoliko se Khabib predomisli, tada će njegova posljednja borba vjerovatno biti s Georgeom St. Pierreom, za kojeg je ranije objavio da je jedan do rijetkih UFC boraca koji ga uzbuđuju u borbi.

Top Komentari

Penderinos
Prvo pišete dao obećanje majci da ce se oprostiti, sada da ce ocu ispuniti zelju za skorom 30-0, a sutra da zbog tetka želi nastaviti karijeru. Pravi cirkus. Isto kao i sa McGregorem
7 1
Goal26
Ocekivano da je sve show bio, sve zbog para. Sad ce ici u krug hoce se vratiti, pa nece. Pa ce nakon sljedece borbe biti objavljeno da je dan prije borbe slomio i ruke i noge, ali nista to, opet se borio.
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi