Khabib potvrdio protivnika, najavio lokaciju i datum nove odbrane titule

Uskoro ga ponovo gledamo u oktagonu

Khabib potvrdio protivnika, najavio lokaciju i datum nove odbrane titule

Midhat Šljivak

Khabib Nurmagomedov je još jednom potvrdio da će njegov naredni protivnik biti Tony Ferguson.

El Cucuy je u nizu od 12 uzastopnih pobjeda. Zasluženo je dobio borbu za titulu, a nakon četiri neuspješna pokušaja, konačno bi trebalo doći do borbe sa Khabibom.

Da će u 2020. godini doći do meča ponovo je potvrdio i Khabib. Zna lokaciju, a zna se i mjesec.

"Pronašli smo novo mjesto za borbu i bit će to najvjerovatnije Brooklyn. Ne znam još tačan datum, ali smatram da će se meč dogoditi početkom aprila", rekao je Khabib.

Mnogi smatraju da će upravo Ferguson biti prvi čovjek koji je pobijedio Khabiba. Radi se o zaista spektakularnom udaraču koji je jednako dobar i na parteru i ima zaista odlične i raznovrsne tehnike.

Ferguson je na omjeru od 25-3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi