Khabib privremeno ostaje bez pojasa?
Dagestanski šampion nema namjeru da se bori. Ne želi u oktagon sve dok ne istekne kazna nepravedno osuđenim timskim kolegama

Šampion najavio

Khabib privremeno ostaje bez pojasa?

Midhat Šljivak

Khabib Nurmagomedov još jednom je potvrdio da se nema namjeru vraćati u oktagon sve dok to ne budu mogle i njegove kolege koje je UFC suspendovao na godinu dana.

Zbog haosa nakon meča sa Conorom McGregorom u oktobru prošle godine, Khabib je kažnjen suspenzijom od devet mjeseci i pola miliona dolara, a njegove kolege Zubaira Tukhugov i Abubakar Nurmagomedov su suspendovani na godinu dana.

Khabib je nakon tega istakao da se nema namjeru više ikad boriti u Nevadi, a također ne želi da se bori dok suspenzije ne isteknu njegovim saborcima.

To znači da The Eagle u oktagon neće prije oktobra ove godine, a činjenica da se odbija boriti značiće i oduzimanje pojasa, te UFC planira borbu za privremenog prvaka lake kategorije.

"U Nevadi su droga, prostitucija i kockanje legalni. Mislim da oni prvo trebaju raditi na sebi. Moj pojas? Bilo je boraca koji su dugo pauzirali, pa im on nije oduzet. Ja sam se spreman boriti, ali Komisija Nevade mi zabranjuje", rekao je Khabib, te je dodao:

"Vjerujem da će organizovati borbu za privremenog prvaka. Vjerovatno će to biti duel Dustin Poirier - Tony Ferguson. Ko god pobijedi postaće privremeni prvak, a onda će se na kraju godine boriti protiv mene za pravi pojas. Nisam siguran u to, ali to je realna opcija", rekao je Khabib.

Dagestancu je po ugovoru sa UFC-om ostala još jedna borba i za sada se ne nazire nikakav dogovor o novom ugovoru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti