Khabib protiv Conora - drugi dio!
Mnogi su izazivali Khabiba proteklih nekoliko mjeseci, ali čini se kako će ponovo Conor McGregor dobiti šansu za borbu

Da li je ovo potvrda?

Khabib protiv Conora - drugi dio!

Midhat Šljivak

Šampion lake kategorije UFC-a Khabib Nurmagomedov mogao bi novu borbu imati ponovo protiv irske superzvijezde Conora McGregora i to već 13. aprila.

Predsjednik UFC-a Dana White jučer je najavio kako bi se revanš između Khabiba i Conora McGregora mogao održati u 2019. godine, a MMA tim Dagestan danas je donio veoma zagonetan tweet.

Oni su na Twitteru postavili samo poruku UFC 236, a da li to znači da ćemo upravo tada vidjeti Khabiba ponovo na djelu, vidjet ćemo jako brzo.

UFC 236 event zakazan je za 13. april. Još uvijek nije poznato gdje će se tačno održati, ali s obzirom na sve, vrlo lako bi se moglo desiti da već tog datuma gledamo novi meč Khabib - Conor.

Ipak, obojica boraca prvo moraju da se nađu na saslušanju pred Atletskom komisijom Nevade nakon haosa kojeg su napravili nakon meča održanog u oktobru.

Podsjetimo, tada je Conor isprovocirao ekipu sa kojom je bio Dagestanac, a Nurmagomedov je otišao u publiku da se obračuna sa jednim od Conorovih trenera.

U samoj borbi Khabib je dominirao i uništio je Irca, te će u eventualnom drugom duelu sigurno biti veliki favorit.

Ipak, i drugi borci čekaju na duel protiv šampiona, a prije svih Tony Ferguson sa kojim je duel propadao čak četiri puta i kojem je oduzeta titula koju upravo drži Khabib.

UFC će sasvim sigurno jako brzo objaviti šta će se dešavati u narednim mjesecima

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi