Žestoko je puklo između čečenske zvijeri i Khabiba: Najbolje bi bilo da se ne sretnu oči u oči
Foto - EPA

Prozivke s obje strane

Žestoko je puklo između čečenske zvijeri i Khabiba: Najbolje bi bilo da se ne sretnu oči u oči

M. Šljivak

Khabib Nurmagomedov je završio profesionalnu MMA karijeru prije gotovo dvije godine.

Jedan od najboljih boraca svih vremena otišao je na vrhuncu i neporažen s 29 pobjeda u 29 nastupa.

The Eagle nije otišao iz MMA svijeta. Sada se brine o svojim prijateljima i rođacima i veoma uspješno vodi njihove karijere u brojnim promocijama.

Khabib često zna komentarisati dešavanja u MMA svijetu. Nedavno je kritikovao čečensku mašinu Khamzata Chimaeva jer nema dovoljno muslimana u svom timu.

"Ako ste musliman, oko sebe trebate imati dobre ljude - muslimane koji mogu reći: 'Hej, ne radi to'", rekao je Khabib.

"Pratio sam šta se dešava s njegovom težinom i vidio njegov tim. Oko njega nema muslimana i to je jako loše. Ako si musliman trebaju ti dobri, jaki ljudi oko tebe. Oni će reći: 'Vrati se, uradi ovo'. Potrebni su vam dobri ljudi".

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/Borz4562/status/1568833928382844928[/twitter]

Khamzat nije ostao dužan Khabibu. Odlučio je na društvenim mrežama komentarisati svoj pad na vagi pred otkazani meč s Nateom Diazom i 'bocnuo' je Khabiba kojem je prije nekoliko godina zbog problema sa skidanjem kilograma propao meč s Tonyjem Fergusonom.

Nakon što je jedan od navijača objavio kako je noć prije vaganja Chimaeva vidio kako 'ždere' u restoranu, javio se čečenski borac.

"Pojeo sam previše tiramisua i zbog toga je moja borba s Tonyjem Fergusonom otkazana pet puta", napisao je Khamzat direktno prozivajući Khabiba.

[twitter]https://twitter.com/RealPressMMA/status/1569330191268192257[/twitter]

Khabib i Tony pet puta su dogovarali meč i svih pet puta je meč otkazivan. Jedan od razloga je i tiramisu kojeg je Khabib jeo pred vagu i na kraju nije mogao da skine kilograme.

Zbog toga ga je Ferguson često prozivao. Sada je to odlučio i Chimaev, ali je ubrzo ovaj status izbrisao.

Očigledno su odnosi između čečenske i dagestanske zvijeri poprilično zategnuti i možda bi bilo najbolje da se nakon svega ne vide oči u oči jer bi moglo doći do popriličnog problema.

Top Komentari

TANA_TZ
Ovi s Kavkaza su jedini zatucanji od Balkanaca na cijelom svijetu...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi