Uključio se i McGregor: Khamzat je divljao, a onda se ukazao Khabib

Incidenti na UFC događaju

Uključio se i McGregor: Khamzat je divljao, a onda se ukazao Khabib

A. Čaušević

Khamzat Chimaev je novi dečko od skandala u svijetu borilačkih sportova pošto izaziva nerede gdje se god pojavi. 

Osvajanje UFC pojasa u lakoj kategoriji za Islmana Makhacehva je na neki način u sjeni ostavio Khmazat Chimaev koji je izazvao novi skandal, ovaj put sa dagestanskim klanom.

Chimaev je prišlao Abubakaru Nurmagomedovu poslije čega su razmijenili nekoliko riječi te je Čečen udario rođaka nepobjedive UFC legende Khabiba Nurmadomedova.

Poslije toga je nastao haos, ubrzo se uključilo obezbejeđenje, a sve to se dešavalo dok je Islam držao pobjednički govor poslije pobjede nad Charlesa Oliveire koji je predao meč u drugoj rundi.

Kada je vidio šta se dešava Khabib je bio spreman na sve. To se najbolje može vidjeti na snimku koji kruži društvenim mrežama.

Oglasi

Dok je osiguranje odvodilo Chimaeva Khabib je skočio na ogradu oktagona te da je bilo potrebno sigurno bi je i preskočio da se obračuna sa neugodnim Čečenom.

U prvi mah se čini da je za sve kriv Khamzat, ali svakako dio krivice nosi i dagestanski klan, posebno Abubakar koji je nešto dobacio čečenskom borcu koji je nakon toga podivljao.

Sasvim očekivano kompletan događaj nije mogao proteći i bez Conora McGregora koji je sve posmatrao ispred tv ekrana, a nakon toga se oglasio na društvenim mrežama.

Bahati Irac je odmah poručio da ima lijek kako pobijediti Islama te ga je čak opisao emoticonom koji simbolizuje go*no što dovoljno govori o Mcgregoru.

"Lijepa borba. Dobra predstava. Izgradio sam sve alate da pobijedim ovaka stil sada u odnosu na prije. Iskustvo protiv s***. Udarci iz klična koji razbijaju lice i udarci dječijeg mozda odozdo. A ostatak mog repertoara znate. Čelična lijeva noga. Top u ruci", napisao je McGregor na Twitteru.

Top Komentari

RuthlessDyni
Bahati Irac ?.
2 0
Realno01
Izgradio sve alate zbog kojih ga svi prebijaju kao dijete.Ni on sebe ne shvata vise ozbiljno. Nek se nastavi drogirati i piti i partijati a borbe su za ozbiljne borce
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi