Čečenski vođa vraća Khamzata Chimaeva: Oporavljat će se u Čečeniji i vratit će se borbama
Foto - instagram

Ramzan Kaydrov se oglasio

Čečenski vođa vraća Khamzata Chimaeva: Oporavljat će se u Čečeniji i vratit će se borbama

Midhat Šljivak

MMA svijet je ostao u šoku kada je UFC zvijezda Khamzat Chimaev objavio kraj karijere.

Chimaev je imao ogromnih problema sa zdravljem zbog koronavirusa. Njegova pluća su oslabila i on je emotivnom porukom objavio kraj karijere.

Međutim, prvo je šef UFC-a Dana White demantovao njegov odlazak u penziju, a sada se javio i čečenski lider Ramzan Kadyrov.

On je razgovarao sa Khamzatom i poručio mu je da će dobiti sve potrebne uslove za oporavak kako bi se vratio sportu kojem voli i gdje predstavlja sve Čečene.

"Rekao sam mu da su svi Čečeni zabrinuti tom viješću i rekao sam mu kako inspiriše mlade ljude širom svijeta, koji vjeruju u njegov povratak i nove pobjede. Ako trebamo čekati njegov povratak, onda će to strpljivo i napraviti", rekao je Kadyrov i dodao je:

"Jasno mu je koliko je njegova karijera važna za Čečeniju. Obećao je da će dati sve od sebe da se što prije oporavi. Doći će uskoro ovdje, gdje će proći rehabilitaciju i počet će trenirati. Khamzat ne ide u penziju i ostat će do kraja", rekao je Kadyrov.

Chimaev je u MMA karijeri na omjeru od 9-0, a postao je prava zvijezda sa tri ekspresne pobjede u UFC-u prošle godine.

Top Komentari

user1583752673
Naredio diktatot i mora se vratit cccc
2 3
BiceaBdnasaBiH
Woooooooow. Koji trash talkzzzz
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi