Khan brani naslov protiv McCloskeya
Bitka za Veliku Britaniju

Borba koja privlači veliku pažnju

Khan brani naslov protiv McCloskeya

M. Maksimović

M.E.N. Arena u Manchesteru će večeras biti poprište obračuna za naslov svjetskog prvaka u poluvelter kategoriji,verzija WBA.Britanci uživaju jer će rukavice ukrstiti prvak Amir Khan i izazivač Paul McCloskey iz Sjeverne Irske.

Amir Khan je za sada vlasnik pojasa, trenutačno je na omjeru 24-1 u 25 dosadašnjih borbi.Jedini poraz je doživio u meču sa Breidisom Prescottom 2008.godine i to upravo na ovom mjestu, u M.E.N. Areni.Inače, večinu Amir Khan podsjeća na Princea Naseema Hameda,a večerašnjom pobjedom bi ''Kralj Kahn''vrlo vjerovatno došao u situaciju da boksuje protiv Amerikanca Devona Alexandera svjetskog prvaka u verzijama WBC i WBO.Sigurno da mu večeras neće biti lako protiv čvrstog Paula McCloskeya koji je još uvijek neporažen.U posljednjem nastupu McCloskey je savladao Barryja Morrisona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.