Khan na bodove pobjedio Diaza

Vratio se u Englesku i pobjedio

Khan na bodove pobjedio Diaza

M. Maksimović

Nakon dvije godine Amir Khan se vratio u Englesku, u Sheffield, na najbolji način pobjedom. Bivši četverostruki svjetski prvak pobjedio je na bodove iskusnog Meksikanca Julija Diaza.

Khan se nakon četiri borbe vratio na domaći teren na kojem se 33-godišnji Diaz dosta dobro snašao na početku, u četvrtoj rundi je pogodio ljevicom Khana koji je završio na podu. Ipak, Khan se oporavio te je u nastavku držao inicijativu, kod trojice sudija na kraju nije bilo dileme.

 

Sva trojica, Phil Edwards, Steve Gray i Terry O'Connor su dali prednost Khanu za jednoglasnu pobjedu na kraju. Amir Khan je u Sheffieldu ostvario svoju 28 pobjedu u karijeri, prvu u Engleskoj nakon trijumfa nad Paulom McCloskeyijem. Nakon toga je Khna otišao u Ameriku, dva puta je poražen u mečevima za naslov (Lamont Peterson i Danny Garcija), nakon čega je savladao Carlosa Molinu prije dolaska u Englesku.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.