Khan na poene pobjedio Maidanu
Maidana je bio blizu pobjede

Žestok okršaj u Las Vegasu

Khan na poene pobjedio Maidanu

M. Maksimović

Amir Khan je jednoglasnom odlukom sudija nakon 12 rundi u Las Vegasu pobjedio Marcosa Maidanu.U borbi za naslov svjetskog prvaka poluvelter kategorije verzija WBA Khan je slavio zahvaljujući prije svega ostvarenim u prvih devet rundi.

Već u prvoj rundi El Chino je završio na podu ali je borba nastavljena. I u nastavku je Khan dominirao sve do desete runde, a onda se budu Maidana i pravo je čudo kako je Britanac ostao na nogama. Maidana je pogađao u serijama, Khan se izvlačio, branio i na kraju je odbranio prednost koju je izgradio do desete runde.

Zadnje tri runde je Maidana bio bolji, ali je to bilo premalo.Jerry Roth je bodovao 114:111 u korist Khana baš kao i C.J.Ross, dok je Glenn Trowbridge dao manju prednost Khanu 113:112. Khan je ostvario 25 pobjedu u karijeri, Maidana drugi poraz, ali po onome što su prikazali u ovoj borbi, revanš bi bio sasvim realan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.