Khan prekidom borbe odbranio naslov
Povreda Paula McCloskeya

Zbog povrede borba prekinuta

Khan prekidom borbe odbranio naslov

M. Maksimović

U fenomelanoj atmosferi dvorane M.E.N. u Manchesteru, koja je ličila na pravu fudbalsku, Amir Khan je odbranio naslov svjetskog prvaka u poluvelter kategoriji,verzija WBA.

Borba između Khana i izazivača Paula McCloskeya iz Sjeverne Irske je prekinuta pedeset sekundi prije kraja šeste runde zbog povrede McCloskeya.

U jednom trenutku je došlo do sudara glavama, prilikom čega je McCloskey zaradio jednu neugodnu posjekotinu iznad oka.Doktor i glavni sudija u ringu su procijenili kako je povreda takve prirode da izazivač ne može nastaviti meč i borba je prekinuta.Velikom broju prisutnih u dvorani, pogotovo navijačima Paula McCloskeya pa i ljudima iz njegovog tabora, odnosno menadžeru nije bilo jasno zbog čega je borba prekinuta, pa je čak došlo do naguravanja u ringu.

U trenutku kada je borba prekinuta sva trojica sudija, Howard John Foster,Terry O'Connor i Dave Parris su dala prednost Khanu koji je proglašen jednoglasnom odlukom sudija kao pobjednik.
Ovo je bila 25 pobjeda u karijeri Amira Khana, dok je Paul McCloskey upisao svoj prvi poraz u karijeri.Po onome što se moglo vidjeti u nepunih šest rundi, Khan je bio bolji, ali je prava šteta što borba nije završena do kraja.

Pogledajte kraj meča:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.