Kličko: Većinu vremena provodim u politici

Sprema se za borbu sa Chisorom

Kličko: Većinu vremena provodim u politici

Edmir Škorić

Vitalij Kličko, svjetski prvak u teškoj kategoriji WBC verzije (43-2 omjer), završio je prvu sedmicu treninga za odbranu naslova protiv Britanca Dereka Chisor (15-2).

Kličko će se protiv Chisora boriti u februaru, te je iza njega sedam dana priprema za taj meč. Održao je trneing otvoren za medije u pratnji svog trenera Fritza Sduneka u Olimpijskoj bazi Concha Zaspa u Kijevu.

Fanovi i i novinari posmatrali su kako WBC prvak odrađuje trening.

"Vitali je već dobio potrebno fizičko stanje. Iskreno ne zavidim Dereku Chisoru", izjavio je Sdunek.

"90 odsto mog vremena provodim u politici. Ovaj sport sve je manje važan u mom životu, ali to mi ne smeta, štaviše pomaže mi. U sljedećih sedam dana otići ćemo na trening kamp u austrijske Alpe", kazao je Kličko.

Kličko i Chisora će ukrstiti rukavice u Minhenu 18. februara. Britanski bokser uvjeren je u pobjedu Klička te je predvidio da će nokautirati Vitalija u osam rundi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.