Kličko: Vrijeme je za promjene

Legendarni Ukrajinac priznao

Kličko: Vrijeme je za promjene

D. Rakanović

Ukrajinski bokser Vladimir Kličko nakon što se u četvrtak penzionisa je priznao da je došlo vrijeme za promjene u životu. 

"U nekom trenutku u životu moramo nešto da mijenjamo, ili sopstvenom voljom to činimo. Treba da budemo spremni za naredno poglavlje i nove izazove. Očigledno, ni ja nisam izuzetak i došao je moj red da napravim promjenu", rekao je Kličko.  

Ukrajinac se nada da će mu naredna karijera biti uspješna kao i bokserska. 

"Ovo činim sa najvećim poštovanjem prema onome što me očekuje, ali i sa uzbuđenjem, strašću, nadajući se da će moja naredna karijera, koju planiram već neko vrijeme, biti uspješna koliko i prethodna", rekao je Kličko.

Kada je u pitanju karijera ovog boksera, treba reći da se radi o jednom od najuspješnijih svih vremena. On je tokom karijere, koja je trajala nešto više od 20 godina, imao ukupno 69 borbi. Ostvario je 64 pobjede, od čega su 53 bile nokautom, a upisao je pet poraza.  

Za Ukrajinu je osvojio zlatno na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine, a također ima srebro sa Evropskog prvenstva iz iste godine te zlato sa juniorskog Evropskog prvenstva tri godine ranije.  

Prvi poraz u karijeri Kličko je doživio u 25. borbi i to od Amerikanca Rossa Purittyja 1998. godine, a nakon toga pobjeđivali su ga Corrie Sanders, Lamon Brewster, Tyston Fury i Anthony Joshua.  

Inače, Kličko je bio dvostruki šampion svijeta u teškoj kategoriji.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi