Ko od koga bježi? Hiljadu je poziva, dosta mailova, ali odgovora nema
Čini se kako nam ni 2019. godina neće donijeti borbu između Joshue i Wildera

Wilder se ne javlja

Ko od koga bježi? Hiljadu je poziva, dosta mailova, ali odgovora nema

M. Šljivak

Svijet boksa sa velikim nestrpljenjem čeka dogovor o meču za apsolutnog prvaka svijeta između Britanca Anthonyja Joshue i Amerikanca Deontayja Wildera.

O meču u kojem bi na stolu bile apsolutno sve teškaške titule priča se već dvije godine. Pregovora je bilo, ali konačnog dogovora zbog raspodjele novca nije bilo.

Tim Deontayja Wildera nije pristajao na "skromne" uslove koje im je nudio promotor Eddie Hearn, pa je na kraju dogovoren spektakularan duel protiv Tysona Furyja, kojeg je po mnogima Wilder izgubio, ali je meč na kraju proglašen neriješenim.

Međutim, kako tvrdi iskusni promotor Barry Hearn, Wilder uporno izbjegava pozive od Joshuinog tima za dogovor oko borbe.

"Nažalost, rekli su mu da Wilder uopšte ne odgovara na pozive. Poslana su tri ili četiri maila, bilo je mnoštvo poziva telefonom i tim Deontayja Wildera se nije javio niti na jedan", rekao je Hearn.

Deontay Wilder je i ranije odbio Joshuu: To bi bilo glupo...

Iako je Britanac javno izazvao WBC prvaka za borbu u Londonu 13. aprila u kojoj bi jedan od njih ujedinio titule, od toga barem za sada neće biti ništa.

To je jasno poručio Wilder koji tvrdi da nema smisla prihvatiti borbu protiv Joshue, jer ima neraščišćenih računa sa Tysonom Furyjem.

"Bilo bi veoma glupo boriti se sa nekim drugim kada već imate borbu o kojoj svi pričaju. To bi bilo glupo... Definitivno sam za borbu sa Furyjem. Nas dvojica moramo odraditi revanš, jer kada ste imali kontroverznu borbu, onda ju morate ponoviti", rekao je WBC šampion.

Joshua će se tako 13. aprila u Londonu vjerovatno boriti protiv Dilliana Whytea. Pravo na taj meč ovaj bokser je stekao pobjedom nad Dereckom Chisorom krajem decembra i imaće pravo da uzme titule.

Whyte je jedini poraz u karijeri doživio upravo od Joshue i sada želi osvetu, ali nakon svega viđenog pravo je pitanje ko od koga zaista bježi u borbi koju čitav svijet čeka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi