Korak do medalje
Amir Katana

Reprezentacija BiH u Taekwondou

Korak do medalje

M. Skaka

Reprezentacija BiH u Taekwondou učestvovala je na Evropskom seniorskom prvenstvu u ST. Petersburgu u periodu od 09-16.05 ove godine. Ukupan broj zemalja učesnica je bio 42, a BiH je nastupila sa 13 svojih takmičara.

Pobjede u prvom krugu  ostavrili su  Ivan Krajina (Fojnica),Nikola Bošnjak (Fojnica), Amir Katana (Novi Grad) i Elzana Karahodžić (Akademija Zejd). Na zlatni bod su izgubili Emina Ortaš (Magone), Ivan Zrinušić (Magone) i Ramiz Malić (Bihać). Ostali takmičari su pokazali kvalitet i većim dijelom borbe dominirali, ali uz malo sreće i fer suđenja bili bi nadomak pobjeda.

"Moram istaći da je organizacija bila ispod evropskog nivoa i da ETU sljedeći put treba dobro razmisliti kome da dodijeli ovako važan događaj.Naši takmičari su pokazali dobar kvalitet, ali i pokazala se potreba za još većim i brojnijim pripremama koje treba odraditi prije ovakvih takmičenja.Međutim, nije sve u njihovim rukama, jer sve to zavisi od novčanih sredstava  kojih ipak u velikoj mjeri nedostaje Taekwondo Savezu BiH", riječi su Generalnog Sekretara Saveza Ruvejda Bećirović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.