Koronavirus "odnio" legendu italijanskog sporta

Preminuo slavni bokser

Koronavirus "odnio" legendu italijanskog sporta

A. Čaušević

Italija je najugroženija evropska zemlja koronavirusom. Covid-19 je jučer "odnio" legendu italijanskog sporta, Angela Rottolija. 

Bivši evropski prvak i izazivac za pojac u WBC kategoriji je preminuo u 61. godini nakon što je izgubio bitku sa koronavirusom.

Rottoli je živio u Bergamu, gradu u kojem je situacija najalarmantnija. Karijeru je počeo 1977. godine, a u decembru 1981. postao je profesionalac, a razmaku od dvije godine i italijanski šampion.

Bio je prvak Evrope u kruzer kategoriji, a karijeru je okončao 1990. godine s učinkom od 30 pobjeda, tri poraza i dva remija.

Inače, dvije sedmice prije svoje smrti Rottoliju su preminuli majka i brat, također od koronavirusa.

Top Komentari

Adnanos
Mozete prvo pogledati intervju sa Dr. med. Claus Köhnlein -om na youtube, ima sa prevodom pa onda nastavit citat i pisat gluposti.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi