Kovalev porazio i velikog Hopkinsa

Je li Rus poslao u penziju Bernarda Hopkinsa?

Kovalev porazio i velikog Hopkinsa

Jednoglasnom odlukom sudija Sergey Kovalev je Boardwalk Hall-u, u Atlantic Cityju pobjedio velikog Bernarda Hopkinsa. Na taj način je " Krusher " Chelyabinska potvrdio da je u ovom trenutku najbolji bokser poluteške kategorije.

Tome ide u prilog činjenica da sada u svom vlasništvu ima tri pojasa  u verzijama WBA, WBO i IBF te je na
omjeru 26-0. Već na početku meča se vidjelo da će Hopkins teško moći ugroziti na pravi način Kovaleva koji šalje legendu u nokdaun već u prvoj rundi. U nastavku je Rus bio za korak ispred iako je Hopkins pokušavao, u 12- toj rundi je krenuo na sve ili ništa, ali nije slomio čvrstog Kovaleva.

Na kraju su sudije rekle svoje, sva trojica su bila na strani Kovaleva. Larry Layton 120-106, Carlos Ortiz Jr 120-107 i  Clark Sammartino 120-107. Ovo je sedmi poraz u karijeri Bernarda Hopkinsa, veliko je pitanje
kako će se i da li će oporaviti jer čovjek ima 49 godina. Međutim, nije prvi put u ovakvoj situaciju, već bio je bio otpisivan nakon poraza od Jermaina Taylora, Calzaghea, Dawsona, ali on se uvijek vraćao. Hoće li ovaj put? Vidjet ćemo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.