Kubanac Solis izaziva Vitalija
Odlanier Solis

Hoće li Ukrajinac prihvatiti izazov ?

Kubanac Solis izaziva Vitalija

M. Maksimović

Vitali Klitschko je bez ikakvih problema odradio i petu borbu po povratku u ring, odbranivši naslov svjetskog prvaka teške kategorije protiv slabog Poljaka Sosnowskog. Nakon borbe, Vitali je počeo pričati kako bi njegov naredni protivnik trebao biti ili David Haye ili div Nikolay Valueev.

Sa drugog kraja svijeta javio se Kubanac Odlanier Solis koji želi na megdan Ukrajincu. Solis, koji ima nadimak ''La Sombra'' do sada je u karijeri ostvario 16 pobjeda u isto toliko borbi, od čega 12 nokautom, te trenutačno drži WBC-ov Internacionalni pojas prvaka.
Živi u Miamiju, a nakon borbi po Evropi, posljednje četiri je odradio na američkom tlu. Iza sebe ima sjajnu amatersku karijeru u kojoj je osvojio zlato na Igrama u Atini, dva puta je bio svjetski amaterski prvak, a 2006.godine je pobjegao sa Kube, tačnije iz Venezuele gdje se pripremala njegova reprezentacija.Upravo je 2001.godine Solis nokautirao Hayea u finalu svjetskog amaterskog prvenstva 2001. godine.Solis je Vitaliju poslao jasnu poruku:

''Vitalij, bori se protiv mene, umjesto što se boriš protiv protivnika koji ti nisu dorasli. Ja sam spreman da te pobjedim, da te pošaljem u penziju, pada se na miru možeš baviti politikom. Ti u ringu može dokazati suprotno'' tvrdi Solis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.