Lamon Brewster: Ja sam pobjedio Wladimira Klitschka

Posljednji koji je to napravio još 2004. godine

Lamon Brewster: Ja sam pobjedio Wladimira Klitschka

Sjećate li se boksera po imenu Lamon Brewster? Teškaša koji je u karijeri ostvario 35 pobjeda uz šest poraza. Posljednju borbu je odradio još 2010. godine kada je izgubio od Roberta Heleniusa. Od tih 35. pobjeda jedna je ostala za sve vremena.

Ona kada je u Mandalay Bay Resort & Casinu 10.aprila 2004. godine pobjedio Wladimira Klitschka. u meču za upražnjeni WBO naslov. To je bio posljednji poraz Wladimira koji je tri godine kasnije uzvratio Brewsteru i ta pobjeda bila je samo jedna u nizu od 21. koliko ih je ostvario nakon poraza.

" Kako pobjediti Wladimira? To me svih ovih godina niko nije upitao, ali to nije nešto što se može naučiti preko noći. Ne mogu otkriti tajnu, prije svega iz poštovanja prema Wladimiru. Osim naravno, ako mi neko za to ne ponudi neki ček. Ako neko zna ili ima tu formulu kako srediti Wladimira, onda bi onaj koji to isto želi morao doći do mene. Taj neko ko želi uspjeh, ali do sada me niko ništa nije upitao " kaže čovjek koji je posljednji uspio pobjediti Wladimira Klitschka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.