Laris Cerić treća na Evropskom kupu

Laris Cerić treća na Evropskom kupu

O. Lekić

Najbolja bh. džudistkinja Larisa Cerić osvojila je treće mjesto na Evropskom kupu za seniore i seniorke u Hamburgu.

Aktuelna prvakinja svijeta u juniorskoj konkurenciji do bronze je došla sa tri pobjede maksimalnim rezultatom 10:0 uz jedan poraz.

Cerić je u prvoj borbi poražena od favorizirane pobjednice kupa Franceske Konitz iz Njemačka, ali je u nastavku takmičenja pobijedila Sachu Gorisen iz Holandije, Angeliku Heiny iz Njemačke i u borbi za treće mjesto Njemicu Christinu Krahe.

Pored Larise Cerić na ovom kupu nastupao je i bh. reprezentativac Mitar Mrdić koji je ostvario pobjedu nad Holanđaninom Cousin Jorenom, a u drugoj borbi poraz od bivšeg prvaka Evrope Ukrajinca Volodymyra Soroke, saopćeno je iz Džudo saveza BiH.

Na Evropskom kupu učestvovalo je više od 500 takmičara iz 40 zemalja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.