Larisa Cerić dobila stipendiju

Velika nagrada za svjetsku prvakinju

Larisa Cerić dobila stipendiju

Larisa Cerić, svjetska prvakinja u judo-u dobila stipendiju Edukacijskog fakulteta u Travniku

Larisa Cerić iz Travnika, svjetska prvakinja u judo-u, odlučila je svoje školovanje nastaviti u rodnom gradu Travniku.

S obzirom na njeno životno  opredjeljenje, Larisa je izabrala Edukacijski fakultet u Travniku, smjer Opća kineziologija,  koji će zasigurno nadgraditi njena znanja i sposobnosti iz oblasti sporta. 

Osnivač i vlasnik Edukacijskog fakulteta Univerziteta u Travniku, dr. Nihad Selimović Larisi je omogućio besplatno školovanje za sve četiri godine,a nakon završenog studija Larisa će, dobiti zvanje profesor sporta i tjelesnog odgoja .

U Dekanatu Edukacijskog fakulteta, doc.dr. Hazim Selimović uručio je Larisi index ovog fakulteta i poželio joj uspješno studiranje.

Iako je džudo njen život i ima malo vremena za privatni život, Larisa nam je rekla da je sretna zbog upisa na fakultet i da  će svoje vrijeme organizirati tako da može redovno pohađati nastavu.

“Nadamo se da će Larisa uspješno završiti studij, a  da će joj pomoć pružiti njene starijie kolege sportaši koji također pohađaju Edukacijski fakultet u Travniku, a među njima su Edin Bavčić, Gordan Firić, Jasmin Burić, Mujo Turković, Emir Zimić i drugi”, rekao nam je dr. Nihad Selimović, osnivač i vlasnik Edukacijskog fakulteta .

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.