Larisa Cerić osvojila bronzanu medalju na Mastersu u Kini

Odličan završetak godine

Larisa Cerić osvojila bronzanu medalju na Mastersu u Kini

E. Čaušević

Larisa Cerić je zaključila sjajnu godinu osvajanjem trećeg mjesta na Mastersu u Kini.

Najbojla bh. džudistkinja iza sebe ima zaista odličnu godinu, a sve to krunisala je veoma dobrim nastupom na Mastersu u Kini gdje je na kraju osvojila bronzanu medalju.

Ovaj Masters održavao se u gradu Guangzhhou i dio je World Toura gdje se takmiče najboljih po najboljih 16 svijeta iz svake kategorije, a i ovaj put Cerić je uspjela doći do medalje.

"Ovo je zasigurno još jedna sezona iz snova za našu sportsku heroinu. Larisa je osvojila treću medalju na ovom najprestižnijem takmičenju, pa je uz srebro sa Evropskom prvenstvu i bronzu sa Svjetskog prvenstva, kao i prvo mjesto na Grand Slamu, uistinu se radi o sezoni iz snova. Ponosni su svi aktivisti JS BiH, ponosan je njen trener Branislav Crnogorac, Arijana Jaha i svi treneri koji učestvuju u kreiranju vrhunskog sportskog stvaralaštva. Judo sport u BIH i u ovoj sezoni potvrdio je epitet najtrofejnijeg olimpijskog sporta u BiH, a naša heroina Larisa Cerić takođe je ovjerila epitet najbolje sportašice ikada u BiH", poručili su iz Judo saveza naše zemlje.

Top Komentari

Ibro
Cestitke
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti