Larisa Cerić osvojila sedmo mjesto na EP u Budimpešti

Larisa Cerić osvojila sedmo mjesto na EP u Budimpešti

Edmir Škorić

Na Evropskom prvenstvu u judu, koje se održava u Budimpešti, najbolji plasman od šest bosanskohercegovačkih predstavnika zabilježila je Larisa Cerić osvojivši sedmo mjesto. 

Aktualna evropska prvakinja do 23 godine, koja se takmičila u kategoriji više od 78 kg, nastup na EP okončala je sa dva poraza. Na startu turnira  je poražena od Turkinje Zehre Belkis Kayje, dok je u repasažu od naše najbolje sportašice u prošloj godini bila bolja Njemica Jasmin Kuelbs. 

 

U muškoj konkurenciji BiH je predstavljalo pet takmičara. Evropski prvak iz 2011. - Amel Mekić u kategoriji  do 100 kg, nakon pobjede  u 1. kolu nad Mađarom Balintom Farkasom, u 2. kolu je eliminiran od Holanđanina Henka Krola.

U istoj kategoriji Ibro Miladin je također zabilježio  pobjedu i poraz, dok su Mitar Mrdić (do 73 kg), Slobodan

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti