Larisa Cerić treća na Svjetskom kupu u Rimu

Uspjeh bh. judašice

Larisa Cerić treća na Svjetskom kupu u Rimu

A. Haznadarević

Najbolja bosanskohercegovačka judašica Larisa Cerić osvojila je bronzanu medalju na turniru Svjetskog kupa u Rimu.

Članica JK Nippon iz Sarajeva, koja nastupila u kategoriji više od 78 kg,  nakon što je u 1. kolu poražena od Holanđanke Tessie Savelkouls, u repasažu je savladala Italijanku Elisu Marchio, dok je u meču za treće bila bolja od još jedne domaće predstavnice Tanie Ferrere.

 

Naš jedini predstavnik u muškoj konkurenciji Jadranko Jahić u kategoriji do 100 kg eliminisan je u 1. kolu od Šveđanina Martina Paceka.  

 

Larisa Cerić ove godine još je osvojila treća mjesta na Svjetskom kupu u Bukureštu, te  evropskim kupovima Pragu i Celju. Prije dvije sedmice na Balkanikajdi u Trebinju osvojila je  srebrenu medalju.     

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije