Larisa Cetić peta na SP u Brazilu

Poražena u borbi za broncu

Larisa Cetić peta na SP u Brazilu

Larisa Cerić osvojila je peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rio de Janeiru. Naša najbolja judašica je bila blizu medalje, ali je u borbi za broncu poražena od Japanke Megumi Tachimoto.

Dvadesetdvogodišnja članica  JK Nippon iz Sarajeva u pet mečeva na turniru  zabilježila je tri pobjede i dva poraza. U eliminacijama najteže ženske kategorije  - više od 78 kg  Cerić je savladala Španjolku Saru Alvarez i Turkinju Belkis Zehra Kaya, u 3. kolu je poražena od Francuskinje  Emilie Andeol. Treću pobjedu ostvarila je u repesažu nad Južnokorejkom  Kin Eunkyeong, dok je u meču za bronzanu medalju poražena od Japanke Megumi Tachimoto.

Pored Larise, u Riu je nastupila i  Aleksandra Samadžić koja je svoj nastup (Kategorija do 70 kg) završila u 1. kolu. Bolja od naše predstavnice bila je Mongolka Naranjargal Tsend.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.