Lebedev pobjedio Toneya
Lebedev ima samo jedan poraz u karijeri

Rus privremeni svjetski prvak

Lebedev pobjedio Toneya

M. Maksimović

Denis Lebedev je od petka privremeni svjetski  prvak lakoteške kategorije, verzija WBA. On je na domaćem terenu u Moskvi jednoglasnom odlukom sudija na poene pobjedio legendarnog Jamesa Toneya.

Rus je bio bolji tokom cijele borbe, zadao je nekoliko pravih udaraca, ali je Tooney ostao na nogama. Na kraju su sva trojica sudija dala prednost Lebedevu. Ovo je za Lebedeva bila 24 borba u karijeri i ukupno 23 pobjeda. Jedini poraz je doživio u meču sa Marcom Huckom (Muamerom Hukićem) prošle godine. Za Toneya (koji je rođen 24.avgusta 1968.godine) ovo je bila ni manje ni više nego 85 borba u karijeri i ukupno sedmi poraz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije