Najveća pljačka u historiji Engleske: Izveo ju je čuveni borac pred kojim i danas svi drhte
Kontroverzni borac Lee Murray izveo je spektakularnu pljačku, najveću u historiji Velike Britanije (Foto: Screenshot)

Stiže serija o Leeju Murrayju

Najveća pljačka u historiji Engleske: Izveo ju je čuveni borac pred kojim i danas svi drhte

M. Šljivak

Svijet borilačkog sporta prepun je kontroverznih osoba, ali niko ravan nije engleskom borcu imena Lee Murray. Ovaj 45-godišnjak osuđen je za najveću pljačku u historiji Velike Britanije koja se desila u februaru 2006. godine. Uzeo je nešto više od 53 miliona funti i to mu je donijelo kaznu od 25 godina zatvora i o ovoj pljački se odavno već snimaju filmovi.

Lee Murray bio je izuzetan MMA borac. Nosio je nadimak 'Grom' i važio je za žestokog momka s ulice.

Ipak, njegov život zauvijek je obilježila pljačka banke koja se desila u februaru 2006. godine. On je okupio ekipu koja je od engleske banke uzela nešto više od 53 miliona funti, što je najveća pljačka u historiji Velike Britanije.

Međutim, nije se izvukao. Uhapšen je u Maroku nekoliko mjeseci kasnije i osuđen je na 10 godina zatvora. Pokušaj bijega 2009. godine iz zatvora donijelo mu je produženje kazne na 25 godina.

O ovoj pljački snimljeni su brojni filmovi. Nova serija se pojavila ovih dana i govori o životu ovog kontroverznog MMA borca, planiranju i izvedenoj pljački koju je napravio.

Borilačka karijera Leeja Murrayja bila je jako dobra. Dobio je osam od svojih 12 borbi, imao je dva poraza, jedan neriješen meč i jedan no contest.

Oglasi

Prepoznatljiv je bio u po uličnim obračunima. Tako je 2002. godine nasred londonske ulice brutalno nokautirao čuvenog Tita Ortiza.

U seriji koja dolazi o tome svjedoči još jedna legenda Chuck Liddell. On je vidio sve svojim očima i sigurno da će ova serija koja stiže privući veliku pažnju javnosti.

Koliko straha drugi imaju od Murrayja pokazao je šef UFC-a Dana White. Njegove riječi su sasvim dovoljne da se shvati ko je Lee.

"On je zastrašujući kučkin sin. Kad kažem zastrašujući ne mislim na Leeja kao borca", rekao je Dana White.

Lee Murray je od 2006. godine iza rešetaka. Do okončanja kazne ostalo mu je još osam godina i mnogi će vjerovatno drhtati kad izađe iako će tada imati 53-godine.

Top Komentari

plemic
opće je poznato da takozvani sportaši koji upražnjavaju "slobodne borilačke sportove" i pripadnici security - grupa su jednim dijelom s onu stranu zakona, i da ih određeni broj završava pred sucima i u zatvoru.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi