Legendarni njemački bokser poručio: Felix će izgubiti
FOTO: EPA

Večeras bokserski spektakl

Legendarni njemački bokser poručio: Felix će izgubiti

Adnan Beganović

Njemački bokser bosanskohercegovačkog porijekla Adnan Ćatić alias Felix Sturm večeras će pokušati doći do petog naslova svjetskog prvaka.

U suspersrednoj kategoriji Sturm će se boriti protiv neporaqženog ruskog boksera Fedora Chudinova, a iako u ovaj meč njemački bokser ulazi sa mnogo optimizma, legendarni bokser Axel Schulz mu ne daje previše šansi.

Legendarni njemački bokser koji danas radi kao kolumnista Bilda smatra da je Chudinov trenutno mnogo bliže naslovu prvaka svijeta.

"Žao mi je, ali Felix će opet izgubiti. Chudinov ima odličan protunapad. Felix će sigurno vršiti pritisak, a Chudinov će to iskoristiti. Ne treba zanemariti niti razliku u godinama, ruski bokser je devet godina mlađi i to je njegova velika prednost", izjavio je Schulz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi