Legende svjetskog boksa uz Buharaliju

Bosanskohercegovački bokser blizu velikog rezultata

Legende svjetskog boksa uz Buharaliju

U kampu Bali-Balkanboksing, legende svjetskog boksa Tadija Kačar i Dragomir Vujković, posjetili su našeg Adnana Buharaliju kako bi mu dali podršku i podstrijek na putu ka osvajanju titule, koju bosanskohercegovački bokser planira osvojiti u Fojnici.

"Podrška ovakvih šampiona svakako znači i velika je stvar kada vas posavjetuju i podrže takvi šampioni kao što su Kačar i Vujković. Trenutno sam na pripremama u kampu gdje čekam kada ću i gdje boksovati kvalifikacioni meč za titulu šampiona Mediterana koji bih ako se kvalifikujem boksovao u Fojnici", rekao je Buharalija, dodavši:

"Kačar i Vujković će biti jedni od specijalnih gostiju na tom meču ,do kojeg ne sumnjam da li će doći. Moj cilj je jasan i na tom putu savladaću svaku prepreku koja mi se nađe na putu, a uz podršku velikana svakako je lakše".

Pomenuti šampionski tandem Kača-Vujković ispisani su zlatnim slovima u historiju svjetskog boksa. Svojevremenu su i predstavljali bivšu Jugoslaviju. Kačar je osvajač srebrenih medalja na Olimpijskim igrama, Evropskom i Svjetskom prvenstvu, dok je Vujković vlasnik srebrene i bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu.

Kako kažu legendarni bokseri, pružaju podršku samo onima u kojima vide potencijal da naprave veliki rezultat, a to je naš Adnan, sigurno. Zaista, ovakvim ljudima treba pružiti veliku podršku.

Buharalija je nedavno na Zlatiboru savladao Bugarina Tarasa Mehmedova. Priliku da boksuje za šampiona Mediterana imat će ukoliko ostvari još jednu pobjedu, odluka je svjetske fondacije WBC. To ga može svrstati među 15 najboljih boksera, što je veliki uspjeh za Bosnu i Hercegovinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.