Lenox Lewis za 100 miliona protiv Wladimira Klistchka

Sprema se za povratak !

Lenox Lewis za 100 miliona protiv Wladimira Klistchka

Pet dana nakon uspavanke u Moskvi u kojoj je  Wladimir Klitschko odbranio sve svoje naslove, javio se neporaženi prvak Lennox Lewis koji danas ima 48 godina. Lewis nije kao neki drugi bokseri kritikovao Wladimira i njegove protivnike već je pričao o mogućem povratku!

Naime, Lenox Lewis tvrdi kako mu je ponuđeno 50 miliona dolara da se bori sa mlađim Klitschkom, ali on traži ni manje ni više nego duplo više, 100 miliona

"To je moja cijena i trenutno se pregovara o tome. Ja sam rekao da se mogu pripremiti za šest mjeseci, već sam krenuo sa uvodnim treninzima. Ranije sam rekao kako bi me 50 miliona moglo izvući iz pidžame, ali sada sam razmišljao koliko košta nasljeđe svjetskog prvaka. To sada košta 100 miliona" kaže Lenox koji je svoju posljednju borbu imao 2003.godine, protiv Vitalija Klitschka. Meč je prekinut u šestoj rundi, Lenox je slavio tehničkim nokautom, Vitali nije mogao nastaviti meč zbog teške povrede arkade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.