Letećim koljenom protivniku "ugasio svjetlo": Ostao je ležati bez svijesti nakon nokauta godine

Spektakularan nokaut

Letećim koljenom protivniku "ugasio svjetlo": Ostao je ležati bez svijesti nakon nokauta godine

E. Škorić

Desmond Monabat izveo je spektakularan nokaut na Tuff-N-Uff 129.

Monabat je takmičar bantam kategorije, koji je "ugasio svjetlo" Davidu Loureiru "letećim koljenom".

Oba borca tek su započinjala svoju avanturu s profesionalnim MMA -om. Desmond Monabat već je imao dvije borbe u bantam kategoriji, ali su obje izgubljene tehničkim nokautom.

Međutim, za Davida Loureira to je bio apsolutni debi u ovoj disciplini. Prethodno se okušao iu boksu.

Obojica će pamtiti međusobni duel. Međutim, Loureiru će trebati pomoć da se prisjeti šta se zapravo dogodilo u oktogonu. Stranica bjpenn.com piše kako je ova borba rezultirala "jednim od najtežih nokauta u posljednjih nekoliko godina". I zaista je tako.

Borba je završila u drugoj rundi. Loureiro se spustio i doslovno naštimao glavu na koljeno rivala.

Monabat je savršeno pogodio, a njegov rival je pao i ostao bez svijesti, pa je pitanje sjeća li se ičega što se događalo u oktagonu...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi