Zastrašujuća mašina: Ne postoji čovjek koji ovu zvijer može pobijediti
Gruzijski Hulk je čudo neviđeno

Levan Saginashvili je čudo

Zastrašujuća mašina: Ne postoji čovjek koji ovu zvijer može pobijediti

Midhat Šljivak

Svi oni koji znaju su ikada pogledali takmičenje u obaranju ruku dobro znaju ko je Levan Saginashvili. Ogromni 'Gruzijski Hulk' djeluje nepobjedivo i radi se o čovjeku koji je zaista nestvaran na ovom takmičenju.

Levan Saginashvili ime je gruzijskog snagatora koji oduševljava svijet takmičenjima u obaranju ruku. Trenutno na svijetu boljeg od njega nema.

Svako ko je ikada pogledao takmičenje u ovom sportu, odmah je upoznao ovog 35-godišnjaka. Njegov izgleda zaista je nestvaran i nije nikakvo čudo što nosi nadimak 'Gruzijski Hulk'.

Levan trenutno izgleda nepobjediv. Sedam godina zaredom je prvak svijeta u obaranju ruku, 14 posljednjih takmičenja širom svijeta je dominantno dobio i prava je rijetkost naći takmičenje u kojem je bio slabo plasiran.

Oglasi

Ipak, za 190 kilograma teškog Gruzijca nemaju baš svi lijepe riječi. Bodybuilder Larry Wheels optužio ga je za uzimanje steroida kako bi od 80 kilograma u nekoliko godina došao do 190 kg.

"On koristi zabranjenu drogu kreatin. Kladim se u to. Nemoguće je nabiti toliku kilažu u kratkom periodu. Najbolji na svijetu to svakodnevno koristi", rekao je Wheels.

Hulk ne govori previše na ovu temu. Rijetki su trenuci u kojima uopšte nešto i kaže, osima kada je u pitanju dolazak na turnire i pobjede.

Očigledno ne želi da daje previše na značaju ljudima koji ga optužuju za doping. Sve što objavljuje su scene iz teretane i trenuci u kojima uživa u životu.

Nevjerovatne fizičke mogućnosti

Levan Saginashvili ima nevjerovatne fizikalije i nije nikakvo čudo što nosi nadimak Gruzijski Hulk.

Oglasi

Njegova visina je 191 centimetar, ima težinu od 190 kilograma, a vrlo je moguće da će ona i dodatno rasti u narednom periodu.

Dnevno Hulk unosi na hiljade kalorija. Sve je to potrebno kako bi održao snagu i jednostavno ne smije propustiti nijedan dan vježbe.

"Veličinu sam naslijedio od djeda. Radio sam žestoko kako bih dobio na kilaži. Kada sam počeo da se bavim obaranjem ruku, trener mi je rekao da će mi biti potrebno pet godina da dođem na vrh. Tako je i bilo", govori on.

Njegova veličina je iz godine u godinu rasla. On tvrdi da je to sve od treninga.

"Napredujem tako brzo jer sam se uozbiljio u treninzima. Taj sport baš i ne postoji u Gruziji, dok širom svijeta ljudi imaju sve gotovo. Prvi stol za obaranje ruku vidio sam na prvom takmičenju, ranije sam ih radio na običnom stolu."

Kada je postao najbolji na svijetu tu titulu više nije ispuštao. Sedam puta je bio svjetski prvak, šest puta evropski i ima još brojna odličja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi