Lewis: Nokautirao bih Vladimira
Lewis je boksovao protiv Vitalyja Klitschka

Bivši svjetski prvak prednost daje Vitalyju

Lewis: Nokautirao bih Vladimira

M. Maksimović

Lenox Lewis se povukao 2003.godine kao apsolutni svjetski prvak, a u posljednjoj borbi je pobjedio Vitalija Klitschka tehničkim nokautom.Britanac je bio u Hamburgu, pratio je borbu Vladimir Klitschko - Haye te je novinarima ponudio neka svoja zapažanja.

Lenox tvrdi kako je Vitaly bolji bokser od Vladimira iako je mlađi Klitschko po mišljenju  Britanci tehnički kvalitetniji.Što se tiče Vladimira, Lenox kaže:

''Vladimir očito vjeruje kako ima staklenu bradu i zbog toga boksuje defanzivno.Vidjeli ste protiv Hayea da boksuje previše defanzivno, da čuva svoju bradu jer se plaši nokauta'' mišljenja je Lewis. Lewis je tu prije svega mislio na poraze Vladimira Klitschka u dosadašnjoj karijeri, a bila su tri.Ross Puritty ga je pobjedio u Kijevu još 1998.godine,Corrie Sanders pet godina kasnije te
Lamon Brewster 2004.godine.

Lenox tvrdi da bi danas bio u stanju pobjediti Vladmira da je naravno aktivan

''Vladimira bih nokautirao, jer sam kompletniji bokser, volim borbu, dolazim blizu protivnika, razmišljam brže od njih'' priča Lewis koji je imao problema sa Vitalyjem 2003.godine.Borba je prekinuta u 6.rundi zbog povrede Ukrajinca

''Vitaly odlično koristi svoj raspon ruku, opasan je u kombinaciji udaraca i mislim da je definitivno bolji od Vladimira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti