Lewis priznao: Nije ni meni jasno kako sam dobio šansu ispred Miočića
UFC teškaš ni sam ne razumije kako je dobio šansu da se bori za pojas protiv Daniela Cormiera prije nego što je Stipe Miočić dobio priliku za revanš. Njegovom čuđenju se pridružuju i svi fanovi koji prate UFC.

Borit će se za titulu teške kategorije

Lewis priznao: Nije ni meni jasno kako sam dobio šansu ispred Miočića

UFC teškaš Derrick Lewis dobio je priliku da se bori za pojas protiv Daniela Cormiera, a ni sam ne zna kako.

Prvi čovjek UFC-a Dana White odlučio je pružiti šansu Lewisu ispred Stipe Miočića koji je tri puta branio pojas prvaka teške kategorije, a nikome nije jasno kako se to desilo, pa čak ni Lewisu.

Ipak, novi izazivač za titulu prvaka teške kategorije poručuje da će dati sve od sebe kako bi ovu priliku iskoristio.

"Mislim da mogu pobijediti bilo koga, uvjeren sam da imam najveće srce u ovom sportu i ono me gura kroz cijelu karijeru. Bilo da je to u prvoj ili posljednjoj rundi, uvjeren sam da na kraju iz meča mogu izaći sa podignutom rukom. Idem tamo da pobijedim, a Madison Square Garden je dodatna motivacija. Svako se želi tamo boriti", rekao je Lewis pa se osvrnuo i na Miočića koji nije dobio šansu.

"Ne znam zašto nisu dali priliku Stipi. Mislim da je za njih bolje da se Stipe bori, ali zahvalan sam što sam ja taj koji je dobio priliku. Ipak, vjerujem kako ju je on zaslužio više od mene. Dugo je bio prvak, najviše je putza branio pojas i neko vrijeme je bio dominantan. Ne znam kako sam dobio priliku prije njega, posebno jer se takvim prvacima odmah daje prilika da rade revanš".

Inače, Lewis je u UFC karijeri na omjeru od 12 pobjeda i tri poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi