Lomachenko ujedinio naslove svjetskog prvaka u lakoj kategoriji
Početak meča bio je slab, ali je u 11. rundi Lomachenko izdominirao i natjerao sudije da mu dodijele pobjedu na kraju

Došao do nove titule

Lomachenko ujedinio naslove svjetskog prvaka u lakoj kategoriji

E. Škorić

Vasyl Lomachenko je u Madison Square Gardenu ujedinio naslove svjetskog prvaka u lakoj kategoriji.

Ukrajinski bokser je nakon dvanaest rundi jednoglasnom odlukom sudija (119-107, 117-109, 117-109) savladao WBO prvaka Josea Pedrazu.

U početku borba je bila spora, mada je Lomachenko bio brži i pogađao je češće, pa je tako ostvario prednost nad rivalom.

U šampionskim rundama je Ukrajinac podigao tempo, pa je u 11. rundi prelomio meč. Bio je potpuno dominantan u odnosu na Portorikanca i ta runda je presudila.

Nakon pobjede Lomachenko je izrazio interes za borbom protiv Mikeyja Garcije koji trenutno drži WBC titulu lake kategorije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije