Smrtonosni udarac: Boksera proglasili mrtvim, njegov brat tvrdi da je još među živima

Tragedija u Barranquilli

Smrtonosni udarac: Boksera proglasili mrtvim, njegov brat tvrdi da je još među živima

Edmir Škorić

Luis Quinonez je 25-godišnji bokser koji se danima nalazi u komi nakon što je nokautiran na gala večeri u Barranquilli.

Quinonez je svoju boksersku karijeru počeo u aprilu 2018. godine. Kolumbijac se do sada borio samo na gala večerima u svojoj zemlji te je dobio deset mečeva u nizu, od čega šest nokautom.

Međutim, uslijedio je meč koji bi nažalost mogao označiti ne samo kraj njegove karijere, već i njegovog života. On se 24. septembra borio sa Joseom Munzom, bokserkom iz Venezuele koji ima omjer 8-0. Ulog u ovom duelu bio je pojas prvaka u poluteškoj kategoriji. Na kraju je završilo tragično...

Nakon 150 sekundi borbe u osmoj rundi, Quinoneza je rival nokautirao. Bio je to prvi poraz za Kolumbijca, koji je odmah prevezen u bolnicu na odjel intenzivne njege, gdje se trebao boriti za život. Kolumbijski bokserski savez je izvjesno objavio da je Quinonez preminuo nakon pet dana kome.

"Suosjećamo s odlaskom Luisa Quinoneza koji se pet dana borio za život. Nažalost, izgubio je ovu borbu, izražavamo iskrenu sućut njegovoj porodici. Pokoj mu duši", objavljeno je od strane saveza.

Informaciju su demantovali djelatnici bolnice koji su otkrili da je Kolumbijac u kritičnom stanju, ali da se i dalje bori za život. Konačno, Kolumbijski bokserski savez je objavio smrt Quinonezova mozga.

"Želimo pojasniti da se Luis Quinonez bori s moždanom smrću. Još nije umro, stoga se ispričavamo njegovoj porodici. Nadamo se čudu".

Njegovoj rodbini dojavljeno je da je 25-godišnjak operisan nakon čega je pao u komu.

"Čekamo do kraja Božje čudo. Ne možemo reći da je već mrtav. Moj brat se i dalje bori sve dok diše", rekao je jedan član porodice za CTV Barranquilla.

Iako se porodica nada čudima, male su šanse da bokser ostane u životu, mada je kroz karijeru pokazao da je pravi borac i nastaviće ovu borbu do samog kraja. 

Top Komentari

Adnanos
****te ovaj antisport
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi